Kinderen van deze tijd zijn steeds gevoeliger en ervaren de wereld soms als overweldigend. Vaak uiten ze dit op verschillende manieren; het is soms moeilijk te begrijpen waar dit vandaan komt. Voor jou als ouder kan het op bepaalde momenten een hele zoektocht zijn.

Loop jij als ouder rond met vragen als: Mijn kind heeft moeite om de prikkels van buitenaf te verwerken, hoe kan ik hem hierbij ondersteunen? Mijn kind slaapt erg slecht, op welke manier kan ik hier verandering in aanbrengen? Mijn kind lijkt steeds minder zelfvertrouwen te krijgen, hoe kan ik hem helpen? Mijn kind is de laatste tijd erg onrustig en opstandig, hoe kan ik hem begeleiden om de rust in zichzelf weer terug te vinden? Mijn kind luistert zo slecht, hoe kan ik dit veranderen? En zo zijn er nog veel meer vragen waar je je als ouder suf over kunt piekeren.

Hooggevoelig zijn of een nieuwetijdskind zijn is niet bijzonder of speciaal, het is eigenlijk iets heel moois. Deze kinderen hebben een heldere kijk op het leven, staan in verbinding met hun zuivere ik en leven vanuit hun intuïtie (verbinding met hun hart). Ze weten wat goed voor hen is en houden ervan om als gelijkwaardige behandeld te worden. Ze hechten een grote waarde aan eerlijkheid en vinden het enorm fijn dat  hun omgeving leeft vanuit liefde en verbondenheid.

Wanneer deze kinderen in balans zijn, kunnen ze de wereld om ons heen een beetje mooier maken, door gewoonweg zichzelf te zijn. Wanneer deze kinderen uit balans zijn geraakt, door bekende of soms onbekende oorzaken, kunnen ze ‘scheef gaan groeien’ en mogelijk gedrag laten zien waar wij als ouders niet altijd raad mee weten. Je zou ze zo graag willen helpen, maar weet niet meer hoe.. Ik wil jou en jouw kind hier graag in ondersteunen. 

 

Spiegelen

Hooggevoelige kinderen zijn vaak een spiegel voor hun omgeving. Dat is lang niet altijd makkelijk voor ouders en/of leerkrachten, dit spiegelen gebeurd dan ook vaak onbewust. En dit uit zich in verschillende uitingen of gedragingen. Toch is het vaak een diepere laag wat ze aanraken in de ander, een diepere laag van hun ouders wat gezien en gevoeld mag worden. En wanneer je ervoor openstaat om dit aan te gaan en hier in alle rust naar te kijken brengt het vaak een verrassende wending. Innerlijke rust, begrip voor de binnenwereld van jezelf en de ander en een fijn contact met elkaar. Wanneer je het prettig vindt, kun je in je eigen tijd de online cursus “Ontdek het licht in jezelf” volgen, zodat je in alle rust kan kijken naar wat er in jouw leeft, naar wat graag gehoord en gezien wil worden.

 

Wat je kunt verwachten

Mijn therapie bestaat uit het combineren van verschillende begeleidingsvormen en hierbij sluit in aan bij het niveau, de behoefte en de belevingswereld van je kind. Daarbij maak ik gebruik van mijn intuïtie, heldervoelen en -weten. Counseling, coaching, chakra/aura reading en healing, (energetische) massages, creatief inbeelden, mediteren (mindfulness), creatieve opdrachten (zoals tekenen en bewegen), ontspannings- en ademhalingsoefeningen zijn voorbeelden van de vormen van begeleiding.

 

Een bezoekje bij jou thuis

Wanneer je het fijn vindt, is het ook mogelijk om een bezoekje aan huis te plannen. Om je verhaal te kunnen doen in een veilige, vertrouwde omgeving voor jou en je kind. Tevens is het dan mogelijk om het huis energetisch te reinigen met gedroogde, witte salieblaadjes, om het ‘niet pluis gevoel’ op bepaalde plekken in het huis te verminderen. Onrustige energieën worden ‘uitgezwaaid’ en positieve energieën laten we binnenstromen. Dit zorgt voor een fijnere sfeer in huis.

 

Tarief behandeling

 

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VBAG en bij de RBCZ. Het kan zijn dat de behandeling wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Check het via deze link: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/holistisch-energetische-therapie (Verdere mogelijkheden om een vergoeding te krijgen is via een PGB: persoonsgebonden budget zie www.pgb.nl)

AGB code Praktijk: 90060760 – AGB code zorgverlener: 90101202 Registratienummer VBAG:

22112180   – Registratienummer RBCZ: 2011069 – KVK: 52114651 BTW: NL001387337B74

Voor informatie over de klachtenprocedure zie: www.vbag.nl